مالیات درقراردادهای پیمانکاری

,
مالیات در قراردادهای پیمانکاری

پیمانکار و مالیات در قراردادهای پیمانکاری، در قوانین جاری مالیاتی، به طور خاص تعریف نشده اما در موارد مختلف قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۴۵ و اصلاحیه آن، دو نوع مالیات‌ یعنی ‌مالیات مقطوع و‌ مالیات بر در آمد‌، در مورد عملیات پیمانکاری مقرر شده است. که ما در اینجا به بررسی مالیات مقطوع خواهیم پرداخت.

مالیات در قراردادهای پیمانکاری

 

مالیات مقطوع:

در این نوع مالیات که ‌مالیاتی تکلیفی است، کارفرمایان ‌نهادهای دولتی، شهرداری‌ها‌، مؤسسات عام المنفعه مستقل و شرکت‌ها، به طور کلی و سایر اشخاص در صورتی که مبلغ کل پیمان از ده میلیون ریال بیشتر باشد، مکلفند از پرداخت‌هایی که پیمانکاران، اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به هر نوع کار ساختمانی و تاسیسات فنی و تاسیساتی و حمل و نقل یا تهیه ساختمان‌ها و تاسیسات‌، نقشه کشی‌، نقشه برداری‌، نظارت و محاسبات فنی می‌کنند ۵.۵% آن را کسر و به حساب تعیین شده از سوی وزارت دارایی واریز کنند. این مالیات به دو جزء ۴% و ۵.۱% تقسیم می‌شود. ‌جزء اول، قطعی است و جزء دوم، به عنوان پیش پرداخت مالیات پیمانکار محسوب و از مالیات متعلق به درآمد پیمانکاری قابل کسر است‌.

پیشنهاد بازدید  ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

واگذاری بخشی از عملیات پیمان از طرف پیمانکار دست اول به پیمانکار دست دوم، مشمول مالیات مقطوع پیمانکاری نیست و پیمانکاران دست اول به عنوان کارفرما نباید از پرداخت‌هایی که پیمانکاران دست دوم می‌کنند از این بابت کسر نمایند‌. در مواردی که پیمانکار‌، شخص خارجی مقیم خارج از کشور باشد که در ایران شعبه یا نمایندگی ندارد کار فرمایان مکلفند در هر پرداخت کل مالیات متعلق شامل مالیات مقطوع به نرخ ۴‌% و مالیات بر در آمد پیمانکاری را در منبع محاسبه و کسر و به حساب‌های مقرر واریز نمایند‌.

میزان مالیات در قراردادهای پیمانکاری:

۱۰% مالیات ماده ٨۶ ق م م در صورت مشاور بودن پیمانکار در صورتی که شخص حقیقی باشد.

۵% سپرده حق بیمه

۱۰% سپرده حسن انجام کار

شایان ذکر است که سپرده حق بیمه و سپرده حسن انجام کار پس از پایان کار و ارائه مفاصاحساب به پیمانکار عودت داده می شود .

نکته: طبق ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی و تبصره الحاقی آن کارفرما باید:
۱️⃣:قسط پایانی قرارداد پیمانکار و ۵% سپرده حق بیمه را تا زمان ارائه مفاصا حساب سازمان نزد خود نگهداری نماید.
۲️⃣ : کارفرما باید قرارداد هایی که یکسال از تاریخ خاتمه یا تعلیق و یا فسخ آنها گذشته و پیمانکار از ارائه مفاصا حساب اجتناب نموده است به سازمان مراجعه نموده و ضمن اعلام فهرست مشخصات مقاطعه کار و مهندسین مشاور از محل ۵% کل کار و آخرین قسط نگهداری شده، جهت پرداخت حق بیمه کارکنان شاغل در قرارداد را به سازمان پرداخت کنند.

پیشنهاد بازدید  موسسه و شرکت خدمات مشاوره مالیاتی | مالی | حسابداری | حسابرسی در مرادآباد

۳ : قراردادهای پیمانکاری اگر بعنوان مشاور باشد طبق ماده ۸۶ ق.م.م ۱۰% مالیات به آنها تعلق میگیرد ولی اگر عمرانی باشد مالیاتی به آن تعلق نمیگیرد. فقط ارزش افزوده رو بایست کنترل کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.