مالیات شرکتهای تازه تاسیس

,
مالیات شرکتهای تازه تاسیس

مالیات شرکتهای تازه تاسیس

 

برای اطلاع از مالیات شرکتهای تازه تاسیس می بایست به گونه زیر عمل نمود:

هنگامی که ثبت یک شرکت در اداره ثبت شرکتها به اتمام می رسد، به آن یک شماره واحد که به اصطلاح شماره ثبت می باشد اختصاص داده می شود. پس از اختصاص شماره ثبت، موسسین شرکت باید نسبت به تشکیل یک پرونده مالیاتی اقدامات لازم را انجام دهند. به این گونه که قبل از هر کار مدارک مورد نیاز را تهیه سپس به حوزه مالیاتی که محدوده آدرس ثبتی مندرج در اساسنامه می باشد مراجعه شود و اقدام به تشکیل پرونده می نمایند.

مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیاتی:

  1. اصل و کپی کلیه مدارک شرکت.
  2. اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی هیات مدیره.
  3. اصل و کپی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی.
  4. تکمیل دفترچه.
  5. فیش آب و برق و تلفن و گاز محل شرکت.
  6. گواهی امضای صاحبان امضای مجاز اشخاص حقوقی در دفاتراسناد رسمی.
  7. وکالت نامه یا معرفی نامه کتبی از طرف شرکت ( چنانچه مدیر عامل حضور نداشته باشد).
  8. اجاره نامه یا سند مالکیت دفتر شرکت که می بایست به نام شرکت تنظیم شده باشد.
پیشنهاد بازدید  موسسه و شرکت خدمات مشاوره مالیاتی | مالی | حسابداری | حسابرسی در سلیمانیه

 

نکان قابل توجه:

  • اجاره نامه حتی المقدور در دفاتر املاک تنظیم شده و دارای کد رهگیری باشد یا در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود.
  • چنانچه محل قانونی شرکت محل سکونت مدیر عامل بوده و شرکت به صورت خانوادگی تشکیل شده باشد نیز بایستی اجاره نامه به نام شرکت تنظیم شود.
  • از آنجایی که قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز وجود دارد در صورتی که شرکتی مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز باشد می بایست نسبت به تشکیل پرونده در حوزه مالیات بر ارزش افزوده نیز اقدام نماید.

پرداخت حق تمبر مالیاتی:

اکنون پس از تشکیل پرونده مالیاتی و ارائه مدارک خود به سازمان امور مالیاتی یک شماره ۱۲ رقمی دریافت می شود که این شماره اخذ شده همان کد اقتصادی شرکت می باشد. بعد از اخذ کد اقتصادی باید نسبت به واریز حق تمبر مالیاتی که میزان آن به سرمایه ثبت شده بستگی دارد اقدام نمایید.

میزان حق تمبر مالیاتی بر اساس قانون پیشین مالیات های مستقیم ۲ در هزار سرمایه ثبت شده بوده که این درصد بر اساس اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم مصوب ۹۵/۰۴/۳۱ به ۵ در هزار کاهش پیدا کرده است. قابل ذکر است که واریز نکردن مبلغ مذکور تا زمان تعیین شده که ۲ ماه پس از تاسیس شرکت می باشد جریمه ای ۲ برابری را در به دنبال داشت برای مثال اگر سرمایه ثبتی شرکتی ۱۰۰ میلیون ریال باشد میزان حق تمبر ۵۰ هزار ریال است که چنانچه ظرف مدت ۲ ماه واریز نشده باشد اضافه بر مبلغ ۵۰ هزار ریال اولیه آن، مبلغ ۱۰۰ هزار ریال بعنوان جریمه نیز باید پرداخت شود.

پیشنهاد بازدید  کار حسابرس در شرکت بازرگانی

پلمپ دفاتر:

شرکتهای تازه تاسیس باید طی مدت ۱ ماه بعد از تاریخ ثبت شرکت نسبت به تهیه دفاتر قانونی اقدام نموده و برای سایر شرکت ها که سال مالی آنها ۲۹ اسفند ماه می باشد باید قبل از اتمام سال مالی نسبت به پلمپ دفاتر سال آتی اقدام نمایند. چنانچه دفاتر شرکتی پس از زمان های اعلام شده پلمپ گردد متاسفانه پرونده این شرکت از طریق علی الراس رسیدگی می شود.

شرکتهایی که ۲۹ اسفند سال مالی آنها می باشد نهایتا باید تا چهار ماه پس از پایان سال مالی، نسبت به تهیه و ارسال اظهارنامه عملکرد موضوع ماده ۱۱۰ قانون مالیاتهای مستقیم خود اقدام نمایند. اگر به هر دلیلی مانند نداشتن آگاهی، تخصص، ازدحام کاری یا هر چیز دیگری نسبت به ارسال اظهارنامه اقدام نکنند علاوه بر علی الراس شدن، جرائم سنگینی هم برای آنها اعمال خواهد شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.